דף הבית » עיבוד שבבי
חברת ס.ר.י מתכות מתמחה בהענקת שירותים מלאים בתחום עיבוד הפח. בשל הדרישה, יצרה ס.ר.י מתכות שיתוף פעולה עיסקי עם חברה המתמחה בעיבוד שבבי ובעלת נסיון של למעלה מ-30 שנים בתחום העיבוד השבבי. שיתוף פעולה זה משלים את השירותים אותם מעניקה ס.ר.י. מתכות ללקוחותיה ובכך נהנים לקוחותיה משירותי עיבוד שבבי באמצעות מכונות מהמתקדמות בשוק:
מכונת כירסום CNC, עם מהלך מקסימלי של 1,400X700 מ"מ, גובה 650 מ"מ, בעלת 5 צירים.
מחרטת CNC במידות של 1,000 מ"מ בין העוקצים.
שולחן בקרת איכות XYZ (תלת מימד)
ס.ר.י. מתכות משמשת כ-One stop shop בתחום המתכות ומציעה את כל השירותים הרלוונטיים תחת קורת גג אחת. בנוסף, אנו מציעים פתרונות עיבוד שבבי מתקדמים וחוסכים ללקוחותינו זמן והוצאות. במפעלנו, ניתן למצוא את הציוד, המכונות וחומרי הגלם איכותיים ללא פשרות לפרויקטים של עיבוד שבבי.
עיבוד שבבי הינו שם כולל למספר פעולות המובילות ליצירה של מוצר מוגמר מגוש העשוי מאחד מחומרי הגלם השונים, בנוסף לחומרי הגלם המתכתיים כגון נירוסטה, אלומיניום או ברזל.
הטכניקות הנפוצות ביותר לעיבוד שבבי הינן טכניקות של כירסום וחריטה. לכל אחד מחומרי הגלם מתאימים את הטכניקה המתאימה בהתאם לתוצר המוגמר הנדרש ליצור.
כאשר מבקשים לבצע תהליך של עיבוד שבבי, מעביר הלקוח את תכנית המוצר אלינו, ואנו מייצרים מודל תלת מימדי ממוחשב. לאחר אישורו, מועברת פקודת העבודה הממוחשבת אל המכונה הייעודית ותהליך העיבוד השבבי מתחיל.
כחלק מתהליך העיבוד השבבי, יש שימוש במכונת כרסומת המאפשרת לבצע עיבוד מדויק של חומרי גלם שונים בצורת משטחים מישוריים וצורתיים. באמצעות כרסום ניתן להקנות לחומרי גלם את הנדרשת, אך בלי לפגוע בתכונות המקוריות שלו.
חריטה היא שיטת עיבוד שבבי שבה משתמשים כדי לשנות את הצורה של חלקים ציריים סימטריים. בשביל ליישם את השיטה הזו, משתמשים במחרטה על גבי חומרים מעובדים כגון מתכות, עץ וחומרים פלסטיים.
תהליך ייצור תעשייתי להסרת או שינוי הצורה של חומר מגוש של חומר גלם ליצירת עצם כלשהו מבוסס על שילוב בין מכונות הכרסום והחריטה השונות, בהתאם לתוכנית עבודה מותווית מראש ולאחר שהלקוח אישר את המודל התלת מימדי הממוחשב.
CNC הוא בקר ממוחשב שמתוכנת לקבל קלט ולהניע לפיו כלי עיבוד שבבי. בקרי CNC מתאימים לעבודה עם כיפוף פחים, מחרטה ומקדחה או כרסומות.
מכונות עיבוד שבבי מתאפיינות ביכולות העיבוד השונות שהן מביאות עימן. ניתן למצוא כיום בשוק מכונות בעלות 4 צירים ומעלה ומגוון רחב של שולחנות עבודה בגדלים ומרחב תמרון שונה.
הדרך הכי טובה לבצע עיבוד שבבי מדויק היא באמצעות שימוש בבקר ממוחשב. בקר ממוחשב מאפשר לדייק את התוצר הסופי, תוך כדי חיסכון בעלויות הייצור והעסקת כוח אדם.
יתרון | תאור |
שמירה על התכונות של חומרי גלם המקוריים | היתרון של עיבוד שבבי בא לידי ביטוי באופן שבו הוא שומר על התכונות של חומרי הגלם המקוריים. לא משנה באיזה חומרי גלם משתמשים כדי לבצע עיבוד שבבי, התוצאה היא תמיד תוצר שמגיע מחומר הגלם עצמו ולרוב בלי תוספות. |
דיוק | יתרון מרכזי של השימוש בעיבוד שבבי הוא הדיוק הגבוה של התוצר הסופי שמתקבל ורמות גימור שונות של טיב השטח. |
ייצור כמויות גדולות | השימוש בעיבוד שבבי CNC מאפשר ייצור של כמויות גדולות ללא הגבלה באופן יעיל ומדוייק ובעלויות זולות מאשר בכל טכניקה אחרת שאינה עיבוד שבבי CNC . |
עיבוד שבבי כדאי לבצע בכל פעם שבה רוצים להשתמש רק בחלק אחד מתוך גוש של חומר גלם אחר. אם המטרה היא לשנות את הצורה של התוצר הסופי אבל בלי להתפשר על התכונות המקוריות, עיבוד שבבי יהיה הפתרון התעשייתי היחיד.
טכנולוגיית העיבוד השבבי רלוונטית למפעלי ייצור, בעלי מקצוע וחברות אלקטרוניקה שונות. במקביל, זו טכנולוגיה שיכולה לסייע בענפי בנייה ואדריכלות.
חברות שמתמחות בעיבוד שבבי יכולות לבצע את תהליך הייצור גם עבור חלקים גדולים. לצד הפעלה ידנית של מכונות כגון מחרטה, כרסומת, משחזת וכן הלאה, יש גם אפשרות להפעלה אוטומטית ובצורה ממוחשבת.
הציוד לעיבוד שבבי משלב בין כלי עבודה ידניים, כלים ממוחשבים ומכונות גדולות. באמצעות הציוד הזה, ניתן לבצע עיבוד שבבי על חומרי גלם שונים ובמהירות גבוהה בלי להתפשר על דיוק.
חשוב לבצע עיבוד שבבי בחברה העומדת בדרישות תקני ISO כדי לדאוג לבטיחות העובדים והתוצר.
לנו בס.ר.י. מתכות ולחברות עימן אנו משתפים פעולה יש תקני ISO מתאימים לעבודות עיבוד שבבי.
ניתן להשתמש במגוון רחב של חומרים כולל מתכות, פלסטיק, עץ וקרמיקה.
עיבוד CNC מציע דיוק גבוה, יכולת חזרה, מהירות ויכולת ליצור חלקים מורכבים שיהיה קשה או בלתי אפשרי לייצר אותם בשיטה ידנית.
כמה גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת ספק בתחום כוללים את הניסיון שלהם, יכולות הציוד, אמצעי בקרת האיכות, שירות הלקוחות, מחיר וזמני האספקה.
כל הזכויות שמורות לסרי מתכות בע"מ | ייעוץ וניהול פרויקט: אתי זומר, ביסנס | עיצוב: סטודיו מוזה | פיתוח: סודה