מהו בדיוק עיבוד שבבי, עבור מה הוא משמש, ובמילים פשוטות – מה זה עיבוד שבבי? ההסבר הוא יחסית פשוט.
עיבוד שבבי הוא תהליך עבודה ששומר על תכונות החומר ומשנה את צורתו
כשאנו מתחילים לעבוד עם חומר גלם, המצב בו הוא מגיע למפעל הינו ככל הנראה גולמי – גוש של חומר שלא עבר שום תהליך של עיבוד. בכדי שהוא יוכל לשמש אותנו עבור מטרות שונות, יש צורך לשנות את צורתו ואת פני השטח שלו, אך לא בהכרח לשנות את התכונות הכימיות והפיזיות שלו. את המטרות האלה ניתן להשיג באמצעות תהליכי עיבוד שבבי, בהם לרוב אנחנו נגרע מהחומר בצורה מדויקת את החלקים שלא נחוצים לנו, ונשנה את צורתו ואת פני השטח שלו כך שהם יתאימו למטרות שלנו. כך, כשאנחנו מקבלים גוש גולמי ולא מעובד של פלדה, נירוסטה, אלומיניום או כל חומר אחר – אנחנו יכולים להוציא אותו בקצה השני של התהליך כשהוא כבר מסודר בלוחות חלקים, או אפילו מכופף ומעורגל בהתאם לצרכים של פס הייצור שזקוק לו.
מלאכות עיבוד שבבי שונות משמשות אותנו בהיקף נרחב בעולם התעשייתי והמודרני – במפעלי ייצור, עבור אנשי מקצוע שונים, בתחום האלקטרוניקה, הרפואה, הרכב, התעופה, החלל, ובהיקף עצום בענף הבנייה.
כעת, כדאי להכיר את המלאכות השונות בתחום העיבוד השבבי, שמאפשרות לנו להגיע מאותה נקודה א' גולמית לנקודה ב' המוכנה לייצור.
דוגמאות למלאכות עיבוד שבבי בהן אנו עושים שימוש
שתי הדוגמאות המובילות והחשובות ביותר שאנו יודעים לבצע בתחום של עיבוד שבבי הן חריטה וכרסום. נכיר כל אחד מהתהליכים הללו בנפרד, ונבין כיצד הם יכולים לשמש אותנו בסביבה התעשייתית המודרנית:
כרסום הוא השיטה הנפוצה ביותר לביצוע של עיבוד שבבי. המכונה בה עושים שימוש בתהליך זה נקראת כרסומת, והיא מאפשרת לנו לבצע את עבודת הכרסום על כמעט כל צורה של חומר גלם. במכונות הקלאסיות, חומר הגלם הוצב בחלק הייעודי של המכונה, ונע על שלושה צירים של תנועה (X, Y, Z), כשהמכונה עצמה גרעה חלקים בצורה עדינה ומדויקת מתוך אותו חומר גלם שנע סביבה. כיום, המכונות החדישות בתחום מאפשרות למעשה דבר קרוב מאוד לתנועה חופשית, עם צירי תנועה חופשיים בתוך תחום העבודה של המכונה – מה שמקנה לה גמישות גדולה עוד יותר בביצוע העיבוד השבבי. כך, ניתן להגיע למגוון רחב של צורות בתהליך העיבוד, כשחומר הגלם עצמו שומר על תכונותיו הבסיסיות ולא משתנה מבחינה כימית.
חריטה משמשת לעיבוד סימטרי של חומר הגלם, כשהיא מבצעת תנועה סיבובית מסביב לחומר הגלם שעובר את העיבוד. כאן למעשה עושים שימוש במכונה בשם מחרטה, שהיא למעשה סוג של סכין חריטה משוכללת – חומר הגלם מקובע בתוך המכונה, ותנועה סכין החריטה מתבצעת בצורה סימטרית על כל חלקיו. החריטה משמשת גם היא לעיבוד שבבי יעיל ומהיר, אם כי כאן הגמישות בהגעה לצורות שונות באופן מהותי היא מעט נמוכה יותר, והחריטה משמשת גם לגימור ולא רק לעיבוד עצמו.
בשביל עיבוד שבבי איכותי, יש צורך בעבודה בשיטת CNC
אחרי שהכרנו את מלאכות העיבוד השבבי עצמן, אולי שאלתם את עצמכם איך כל התהליך הזה קורה בצורה מדויקת, ואיך מבטיחים שניתן להגיע באמת לתוצר שאליו אתם שואפים להגיע. ובכן, שיטת העבודה הנהוגה והאיכותית ביותר בתחום כיום היא שיטת ה-CNC – שליטה ממוחשבת באופן מרכזי במכונות העיבוד השבבי. למעשה, התפקיד שלנו בתהליך הוא להכניס את הפרמטרים המדויקים ואת כל מה שהמכונה צריכה לדעת לפני שהיא מתחילה את העבודה, ומרגע תחילת העיבוד השבבי המחשב לוקח פיקוד על התהליך.
יש בכך יתרונות רבים, משום ששליטה ממוחשבת מאפשרת לנו להגיע לתוצאות מדויקות יותר מכל יד אנושית, ובנוסף גם לעבוד בהספק גבוה בהרבה מזה שניתן לבצע בצורה ידנית. כך, עיבוד שבבי CNC מאפשר לנו להגיע לתוצאות איכותיות ביותר בכל עבודת עיבוד שבבי אליה אנו נדרשים.
One Stop Shop לכל מה שאתם צריכים בעבודות המתכת
אם נדרשת לכם עבודת עיבוד שבבי, ובמיוחד אם העבודה הזאת היא רק שלב אחד בעבודה גדולה ומורכבת יותר שאתם צריכים לבצע בתהליכי עיבוד של מתכות, הגעתם למקום הנכון.
ס.ר.י מתכות היא חברה שמתמחה בביצוע עבודות מתכת שונות ברמה הגבוהה ביותר זה עשרות שנים. בכל מה שנוגע לעיבוד שבבי, אנחנו נותנים פתרון מקצועי, איכותי ומיומן, משלב התכנון ועד סיום העבודה בכמויות גדולות ובהספק גבוה.